Deze sessie was op dinsdag 14 april. Kijk hier rustig de film met een korte introductie en de ZOOMtalk terug. De ZOOMtalk met korte introductie duurt een kwartier. 

ing. Paul Mbikayi (1963); Ambtenaar, Spreker en initiator van Feedblack (klik op de foto voor zijn persoonlijke pagina)

Paul Mbikayi (1963)

Onderwerp: Vóór de Coronisatie = Na de Coronisatie

Het is crisis. Voorlopig lijkt het einde ervan nog niet in zicht. Corona installeert zich en maakt haar bed op. Nederland wordt gecoroniseerd. In een zeer korte tijd. Het leven vertraagt enorm. De afstand tussen lieve individuele mensen krijgt een eenheid, 1,5 m. Corona legt onze ziel bloot. We ontdekken dat onze nare kant met het mooiste en warmste in ons cohabiteert. Iedereen vraagt zich oprecht af of de Coronisatie ons kan doen kiezen tussen het oude normaal en ander nieuw normaal. Stemmen stijgen voorzichtig op en claimen dat onze levenswijze aan revisie toe zou zijn. Geen eenvoudige APK, geen verbouwing maar een grondige en wederopbouw. Andere stemmen weer verlangen nu al naar het oude leven. Welke kant gaat het kwartje vallen? Komt er een grondige maatschappelijke verandering of zullen we genoeg moeten nemen met een marathon terug naar “normaal”?

Vanuit mijn veilige kijktoren durf ik de stelling aan dat vóór de Coronisatie gelijk is aan na de Cornisatie. Geen arrogantie, geen provocatie, geen waarzegging, geen wetenschap, gewoon een terugkoppeling van wat ik heb gezien en nog steeds zie. Feedback? Feedblack. Met liefde.

Deze sessie was op dinsdag 14 april. Kijk hier rustig de film met een korte introductie en de ZOOMtalk terug. De ZOOMtalk met korte introductie duurt een kwartier. 

Recommended Posts