Paul Marselje (1950); Politicus (D66), bestuurder en musicus

Paul Marselje (1950)

Toen Paul zo spontaan ja zei… was het daar waar de Geest uit de fles pas goed begon. 

Door onze research werden wij ons meer bewust van het bijzondere mens dat Paul is en lezen is dan ook echt anders dan luisteren.

Een mooi album met de titel ‘spoor 3a’ leidde tot radio- en tv-programma’s en buitenlandse optredens.

Als wethouder en raadslid van Haarlem zette hij zich vooral in voor kwaliteit tegenover kwantiteit. Zijn opstelling was zo geliefd dat hij nog 2 keer met voorkeurstemmen als fractievoorzitter van D66 in de raad kwam. Inmiddels is hij daarmee gestopt, maar het besturen kan hij toch niet laten.

Paul is voorzitter van de door hem opgerichte Stichting Kunstmarkten Spaarndam en van de Stichting Eerstelijnszorg HO (huisartsen).

Ook is hij een aantal jaar hoofdbestuurslid van de orde van vrijmetselaren geweest. Hij is dan ook een veelgevraagd spreker over Dan Brown’s boeken de Da Vinci Code, Het verloren symbool, Oorsprong. Het schijnt met elkaar te maken te hebben. Maar daar gaat Paul het niet over hebben.

Paul zal ons het komende kwartier meenemen in een ZOOMtalk met de titel Afscheid; We nemen ons hele leven afscheid. Niet alleen door sterven, maar ook doordat we vervreemden van mensen, gemeenschappelijkheden verliezen. We hadden er soms zo veel van verwacht. We zijn zo door die anderen beïnvloed. En toch zijn ze er niet meer, terwijl het wel had gekund. Hoe gaan we verder? 

Wat blijft er aan invloed van die anderen op je levenshouding? 

Wat herken je er van in jezelf?

De Geest uit de fles van Paul kan je hier als tekst lezen

Recommended Posts