Deze sessie was op dinsdag 16 april. Kijk hier rustig de film met een korte introductie en de ZOOMtalk terug. De ZOOMtalk met korte introductie duurt een kwartier. Deze Geest uit de fles als presentatie bekijken lezen kan hier.

Corine Jansen (1968); bestudeerd, geeft les en probeert het luisteren te praktiseren, is co-founder van de stichting Nederland-Luistert, is kwartiermaker in de ouderenzorg en heeft interesse voor (stoïcijnse) filosofie: www.stoicijnsepraktijken.nl   (klik op de foto voor haar persoonlijke pagina)

Corine Jansen (1968)

Onderwerp: De denkbeelden van oude wijzen.

Wat kunnen wij daar nu hebben? Die oude wijzen leefden in een traditionele wereld, dat kan toch niet relevant zijn voor ons moderne bestaan? Wij zijn vrijgevochten, we hebben technologie en onze normen en waarden  zijn volslagen anders dan die van hen.

Voor Corine dwingen deze oude wijzen ons juist om vragen te stellen en zelfs vraagtekens te plaatsen bij veel overtuigingen die we zo vanzelfsprekend vinden. Sterker nog zij ervaart dat hun ideeën over de manier waarop wij als mensen de wereld aanschouwen, besluiten nemen, een levenswijze kiezen, juist relevanter zijn dan ooit.

Deze sessie was op dinsdag 16 april. Kijk hier rustig de film met een korte introductie en de ZOOMtalk terug. De ZOOMtalk met korte introductie duurt een kwartier. Deze Geest uit de fles als presentatie bekijken lezen kan hier.

Recommended Posts