Geest uit de fles met Marjet Rutten en Pim van Wylick – 4 juni 12.30u

Waarom parametrisch ontwerpen de bouw verandert  

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een ontwerp wordt gegenereerd. Het gaat om het leggen van relaties. 

Marjet en Pim gaan in op de kansen die “Parametrisch ontwerpen” ons biedt als het gaat om de transitie in de bouwsector. Niet alleen als het gaat om minder faalkosten en materiaalgebruik, maar ook nog meer uitdagende ontwerpen en meer klantwaarde. 

Over Marjet Rutten:

Marjet adviseert organisaties en de politiek over vernieuwingen. In 2012 was zij prominent lid van het team dat de ‘Bouwagenda’ opstelde waarbij de verduurzamingsthema’s onder haar hoede vielen. Ook binnen de huidige Bouwagenda speelt zij een rol, zo ook bij de Renovatieversneller. Ze is daarnaast actief in beoordelingscommissies en jury’s, waar ze onder meer oordeelt over de marktkansen van geplande product- en procesinnovaties. Vaak gaat dit over de energietransitie. Denk aan regelingen als Programmalijn 0, DEI+, MMIP 3 en 4 van TKI Urban Energy. Niet voor niets stond Marjet Rutten in 2019 in de top 10 van de ABN AMRO Duurzame 50.

Marjet houdt ervan om, om een positieve manier, uit te dagen en te prikkelen. Ze houdt van actie, is direct en energiek. Perfect voor een Bouwtalk.

Over Pim van Lawick:

Pim van Wylick is architect, innovator en ondernemer. Hij denkt graag buiten de conventionele kaders en is groot voorstander van interdisciplinair onderzoek en samenwerking. Zo gebruikte hij parametrische software uit de vliegtuig- en autoindustrie om het ontwerp voor het Olympisch Stadion in Peking vorm te geven. En ontwikkelde hij een digitaal model om real-time een ontwerp op te bouwen, constructief te toetsen en te optimaliseren aan de mogelijkheden van de robot die de uiteindelijke 3D betonprint ging maken. Hij is oprichter van THE FORM FOUNDATION. en Planalogic.

Waar?

ZOOM is een videoconferentie applicatie waarmee online face-to-face kan worden gecommuniceerd. ZOOM is hier eenvoudig te downloaden en te installeren  

Aanmelden?

Aanmelden kan bij geestuitdefles@jongegeesten.nl Vermeld dan de sessie van je keuze en dan ontvangt je onze ZOOM link. Door hier op te klikken kom je op het aangegeven tijdstip automatisch in de sessie.   

Hoe?

Een Geest uit de fles duurt maximaal één uur.Je kunt als deelnemer 10 minuten voor de start inloggen.We starten exact op de aangegeven tijd ivm een opname van de spreker 

Na een korte introductie zal de spreker ongeveer een kwartier zijn of haar inzichten delen. 

Dit wordt gevolgd door een gedachtewisseling waarin de deelnemers de mogelijkheid hebben vragen aan de spreker te stellen Na 55 minuten is de afsluiting