HOE IS ONZE WERKWIJZE

MeadOm de beste oplossing voor een vraagstuk te vinden is een sterk team essentieel. Een sterk team moet natuurlijk goed kunnen samenwerken, maar vooral een vraagstuk vanuit alle belangrijke invalshoeken bekijken. Jonge Geesten streeft daarom naar maximale diversiteit: verschillen in discipline, kennis en kunde, maar ook verschillen in generaties, gender en achtergrond. Een team bestaat minimaal uit 3 en maximaal uit 18 mensen.

Elk team bepaalt de opdracht en voert het resultaat zelf uit. Jonge Geesten begeleidt het team zodat er daadwerkelijke initiatieven ontstaan die ervoor zorgen dat (organisatie)processen en projecten beter en sneller verlopen. Tijdens het begeleiden van het team maken wij gebruik van de volgende methodieken:

  1. TheoryU  is een manier om meer bewustwording te creëren bij mens en organisatie met als doel daarmee een complexe verandering teweeg te brengen. Lees hier een uitgebreide toelichting.
  2. De Creatiespiraal  is een model dat wordt ingezet om individuen, teams en organisaties te helpen met het realiseren en co-creëren van hun doel. Het laat in twaalf eenvoudige stappen zien wat nodig is om een doel te realise­ren. Lees hier een uitgebreide toelichting.
  3. Design Kit van IDEO gebruiken wij in het proces van Prototyping. Het is een kunst om de creatieve denkers in een organisatie te identificeren, te koesteren en vrij te spelen voor zaken die zij het beste kunnen. Jonge Geesten helpt organisatie met het identificeren van deze werknemers, die ongeacht leeftijd een meerwaarde kunnen geven en daarmee de eigen organisatie verder brengen.
  4. LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) helpt teams en organisaties bij strategische besluitvorming en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. LEGO®  SERIOUS PLAY® is gebaseerd op een robuuste set van wetenschappelijke theorieën, op de domeinen van strategie, gedrag, systeemdenken, maar vooral op het gebied van Leren, Spelen en Ontwikkelen. LEGO® SERIOUS PLAY® gebruiken wij om vraagstukken uit te kristalliseren en te ontwerpen Lees hier een uitgebreide toelichting
  5. Het Co-creatie Kompas is ontwikkeld om de continuïteit van het co-creatie proces inzichtelijk te maken.  Daarmee is het meer dan een tool en heeft tot doel de verschillende generaties en expertisen in projecten en organisaties beter samen te laten werken door de verschillende kwaliteiten en zienswijzen duurzaam inzichtelijk maken. Lees hier een uitgebreide  toelichting.

Jonge Geesten® zorgt voor een veilige sfeer waarin ieder teamlid veilig vrijuit kan spreken om zo tot een echte dialoog te komen. Een sfeer waarin de deelnemers elkaar aanvullen en aanzetten tot een goede samenwerking en resultaten die het verschil maken. Trefwoorden hierbij zijn gelijkwaardigheid, samenwerking en co-creatie .Kijk hier wat voor ons co-creatie betekent

Onze dynamische, creatieve en inspirerende werkwijze maakt het mogelijk krachten te bundelen, persoonlijke groei te stimuleren en ideeën om te zetten in een concreet plan van aanpak dat werkt. De werkwijze van Jonge Geesten blijkt een succesvolle aanvulling voor traditionele organisaties. Kijk hier voor onze praktijkvoorbeelden .

 

Jonge Geesten® is in 2009 opgericht en staat sinds 19-11-2013 geregistreerd als JG Jonge Geesten®  bij het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE)

KvK nummer 30279606