Marielle

Mariëlle (1968) is hoogleraar Managerial Behavior en associate dean bij Maastricht University School of Business and Economics.  Haar professionele interesse en expertise draaien rond vragen die betrekking hebben op de werking van de (top) managers en de (top) management teams: Wat drijft hun gedrag, wanneer is het effectief, wanneer is het verantwoord en duurzaam is en wat de dynamiek in legt (top) managementteams.

Naast een academische interesse in leidinggevende gedrag, geniet ze ervan samen met bedrijven en consultants te werken aan deze thema’s. Door deze co-creaties heeft ze veel ervaring opgedaan in het leren door te doen. De interactie tussen wetenschap en praktijk is een belangrijke bron van inspiratie voor haar in de ontwikkeling van nieuwe onderwijs- en onderzoeksprogramma’s en een voortdurende bron van reflectie op de effectiviteit van haar persoonlijk leiderschap. 

In haar rol van associate dean en uitvoerend directeur van postacademisch onderwijs krijgt ze bovendien volop mogelijkheden om de ontstane ideeën en bevindingen te laten onderzoek en uit te voeren in het kader van de Maastricht University School of Business and Economics.