lego-logoElke Generatie heeft met LEGO gespeeld en hoewel ouder geworden kan men nog steeds genieten van het spelen met deze kleine kleurige steentjes.

De LEGO® SERIOUS PLAY® methode moedigt deelnemers aan om te luisteren en te leren van elkaar. Door met LEGO stenen, onder begeleiding van onze getraind facilitator,de goed doordachte methodische stappen te doorlopen kan men een idee in een LEGO® 3D model bouwen. LEGO SERIOUS PLAY® geeft inzicht, legt patronen bloot en doorbreekt deze patronen. Het geeft de deelnemers middelen in handen om te komen tot nieuwe oplossingen, helpt deelnemers om te innoveren en moedigt aan hun ideeën te uiten.

LEGO® SERIOUS PLAY®heeft zich als een instrument voor innovatief denken ontwikkelt door:
• Het snel kunnen bouwen van een prototype of idee. Elke deelnemer maakt een basismodel met behulp van de kleurige bouwstenen. Door het creatieve denkproces zal men aan dit basismodel gaan toevoegen, verbeteren of wijzigen. Deze visuele presentatie geeft inzicht in het idee en zal gedurende het storytelling proces wijzigen. Het visualiseren van (persoonlijke) ideeën in een model elimineert faalangst omdat het wordt behandeld als een prototype dat tijdens de ontwerpdenken proces kan worden gewijzigd.
• Het visualiseren van ideeën in de 4D ruimte; door met LEGO stenen 3D modellen te bouwen en deze modellen te verplaatsen en aldoende aan te passen voegt dit een vierde dimensie van Tijd toe. Omdat modellen veranderen tijdens het vertellen van verhalen, zijn de business scenario en innovatieve strategieën dienovereenkomstig aangepast.
• Een co-creatieve manier van delen; iedere deelnemer kan zijn/haar ideeën delen en een bijdrage leveren aan het beslissingsproces.